Haal meer resultaat uit je behandelingen door dit te doen!


Lifestyle en je mindset, hoe ga jij je behandelingen in? Bij The Skin Bar werken we altijd in traject vorm om echt blijvend resultaat te bereiken. Maar wist je dat er ook een aantal dingen zijn die je zelf kunt doen om écht alles uit je behandelingen te halen?

Leefstijl


Laten we beginnen met je leefstijl. In onze vorige blogpost hebben we het gehad over de rol van voeding tijdens een dermapen behandeling. Je huid wordt namelijk opgebouwd uit je voeding, hoe betere kwaliteit voeding, hoe hogere kwaliteit van je huid. Daarnaast krijgen je vitale organen (longen, hart, nieren) altijd voorrang op alle voedingstoffen die je binnenkrijgt, je huid is pas als laatste aan de beurt. Daarom is het belangrijk om dagelijks in ieder geval voldoende groente, noten en fruit binnen te krijgen. Streef naar dagelijks 500g groente, 1 handje ongezouten noten (30g) en 2-3 stuks fruit. Wil je graag gezonder eten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Plan dan een healthy skin from within consult in met mij!

Daarnaast heeft alcohol en roken ook negatieve invloed op jouw huid. Wist je dat je per sigaret 250mg vitamine C uit je huid onttrekt? Vitamine C is onmisbaar voor de opmaak van collageen en elastine. Met een tekort hieraan kan je huid dit niet opbouwen en kun je geen (optimaal) resultaat behalen van een bindweefselmassage of dermapen behandeling!

Slaap lekker!


Wist je dat voldoende slapen ook invloed heeft op de kwaliteit van jouw huid? Misschien heb je wel eens opgemerkt dat je na een korte nacht wakker wordt met een vermoeide uitstraling. Je rimpels lijken ineens een stuk erger dan normaal, wallen zijn zichtbaar en heb je meer ontstekingen. Dit is heel logisch! ´s Nachts is namelijk het moment dat je lichaam weer hersteld. Op het moment dat je lichaam hier te weinig tijd voor krijgt kan ook je huid zich niet optimaal herstellen na jouw behandelingen. Dus wil je een stralende huid? Zorg er dan voor dat je elke avond 7-9 uur slaapt hebt!

Druk, druk druk


Tegenwoordig hebben we het allemaal ontzettend druk. Druk met leuke dingen, druk met werk, druk met sociale verplichtingen. De tijd lijkt elk jaar wel sneller te gaan! Herkenbaar? Voor mij in ieder geval wel. Ik vind het daarom belangrijk om ook momenten van rust in te plannen. Zodat je bewuster door het leven gaat en je lichaam en hoofd wat rust gunt. Langdurig het altijd druk hebben kan ervoor zorgen dat je altijd aan staat en zorgen voor een constante afgifte van cortisol. Cortisol is je stress hormoon en teveel hiervan zorgt voor laaggradige ontstekingen. Hierdoor wordt je huid onrustiger en kan het ook weer minder goed herstellen na je behandelingen.

.

Jij bepaalt!


Kortom, wil je echt alles uit je behandelingen halen? Zorg ervoor dat je goed voor jezelf zorgt door voedzaam te eten, lekker te slapen en voldoende rustmomenten te nemen.