Facetools, hype of onmisbaar in jouw skincare routine?


Regelmatig zien we trends voorbij komen met de nieuwste tools, van cups, guasha´s en jade rollers tot vibrerende massage tools. Helpt het écht je huid of is het alleen goede marketing? Lees snel met mij mee!

Massage tools


Laten we beginnen, de massagetools. Denk hierbij dus aan cups, guasha, de jaderoller en elke andere massagetool. Wanneer gebruik je dit en wat doet is het effect?

Je gebruikt het meestal na je reiniging. Je kunt de tools ’s ochtends en/of ’s avonds gebruiken om je serum of een fijne olie in je huid te masseren. Door het gebruik van een tool wordt de doorbloeding van je huid meer gestimuleerd dan dat als je alleen je handen zou gebruiken. Dit helpt je huid om afvalstoffen beter af te voeren en ervoor te zorgen dat er meer voedingstoffen richting je huid komen. Dit kan resulteren in een gladde en egale huid. Soms komt  je huid in het begin in een periode van ‘purgen’. Door de stimulatie gooit je huid de onrust eruit wat er dieper in je huid nog zat. Dat is goed want je wilt dit zo snel mogelijk uit je huid hebben. Je moet hier dus even doorheen voordat je huid mooier wordt. Als dit gebeurt zet dan dus door, want het wordt echt beter!

Daarnaast kunnen de werkstoffen uit je product beter worden opgenomen doordat je poriën tijdelijk meer open staan. Hierdoor kan je product nog beter werken en krijg je meer resultaat van je producten.

Die strakke kaaklijn, krijg ik dat echt?


We zien vaak voorbij komen dat deze tools de vorm van je gezicht kunnen beïnvloeden. Een strakkere kaaklijn of meer ‘gesculpte’ junkbeenderen. Helaas moet ik je wel teleurstellen en gebeurt dit meestal niet. Er zit wel een kleine kanttekening aan. Door het gebruik van een tool geef je ook een prikkel af aan de powercel van je huid. Weet je die nog? De fibroblast! Deze cel is verantwoordelijk voor de aanmaak van onder andere collageen en elastine wat je huid stevig en elastisch maakt. Het kan zijn dat je, door het consistent prikkelen van je huid met een tool, er meer collageen wordt aangemaakt en je huid strakker wordt. Zeker als het in combinatie gebruikt wordt met professionele salonbehandelingen. Maar verwacht niet na 1 week cuppen/guasha dat je een facelift krijgt, helaas.

Mindfullness in je skincare


Naast dat de tools helpen om je doorbloeding te verbeteren is het de ideale gelegenheid om zo extra mindfullness ofwel huidfullness toe te voegen aan je dagelijks leven. Elke dag heb je zo een paar een paar minuten waarbij je heel aandachtig goed voor jezelf én je huid zorgt. Het voelt ook heerlijk om te doen.

Kortom, heb je deze tools echt nodig voor een stralende huid? Nee, met alleen je skincare routine en behandelingen kom je al een heel eind. Ook krijg je er niet spontaan een facelift van. Maar ik moet wel zeggen, het is een heerlijke ‘wanna have’. Het kan je helpen om je skincare routine naar een hoger niveau te brengen en nóg meer resultaat te krijgen. Daarnaast is het een ideale vorm van selfcare. Hoe fijn is het om jezelf elke dag een korte massage te geven? Ik zou het wel weten!