Dermapen behandeling in de zomer, yes please


Je hoort ons altijd zeggen dat je na een behandeling met de dermapen 4 niet de zon in kunt gaan. Maar wist je dat een behandeling met de dermapen 4 je huid ook juist sterker kan maken en je zo kan helpen schade door de zon sneller te herstellen? Zelfs tijdens de zonovergoten zomermaanden kan het een uitstekende keuze zijn voor een stralende huid. Lees verder en ontdek de slimme manier om je huid te verjongen zonder zorgen over downtime.

Disclaimer! Deze behandeling is niet geschikt wanneer je een echte zonaanbidder bent.

Vrije radicalen en anti-oxidanten


Op reclames, etiketten en bij aanschaf van je nieuwe product heb je vast wel eens van de term vrije radicalen gehoord. In het kort zijn het reactieve stofjes die andere cellen en weefsels kunnen beschadigen. Ze ontstaan door ons eigen metabolisme, maar uiteraard ook door externe factoren zoals de zon, roken en luchtvervuiling. Vrije radicalen staan over het algemeen bekend om hun schadelijke effecten maar zijn ook essentieel voor onze gezondheid. Zo zijn ze betrokken bij de signalering en bestrijding van indringers bijvoorbeeld. Enkel bij een overschot aan vrije radicalen, kunnen ze schadelijk zijn.

Zoals met heel veel zaken is een goede balans dus optimaal. Een goede balans tussen de hoeveelheid vrije radicalen en anti-oxidanten. Wij hebben een ingenieus anti-oxidantensysteem die we in zetten om vrije radicalen onschadelijk te maken. Hoe ze dat precies doen lees in in deze blog. Zie het als ADHD medicatie. Anti-oxidanten geven een missend deeltje (elektron) aan de vrije radicalen, waardoor deze niet meer stuiteren en er geen chaos wordt veroorzaakt.

Deze 4 anti-oxidanten werken het krachtigste tegen zonschade


Je huid bestaat uit 3 lagen. Van onder naar boven de subcutis, dermis en epidermis. Op de afbeelding hieronder kun je precies zien hoe die lagen eruit zien. In de epidermis en dermis ontstaat de meeste schade na blootstelling aan de zon. In beide lagen veroorzaakt UV straling schade. Jouw anti-oxidantenleger staat dus ook klaar om de vrije radicalen die ontstaan door de zon, te neutraliseren.

Er zijn vier belangrijke spelers in dit spel:

  • vitamine C
  • vitamine E
  • glutathion
  • co-enzym Q10

Vitamine C: is een wateroplosbare antioxidant die in de cellen en lichaamsvloeistoffen werkt. Daarnaast kan vitamine C ook het regeneratieproces van vitamine E ondersteunen. Met behulp van vitamine C kan vitamine E recycled worden. Powerduo dus!

Vitamine E: is een vetoplosbare antioxidant die voornamelijk in celmembranen (buitenste rand van de cellen) en vetrijke structuren wordt aangetroffen. Het beschermt lipiden (vetten) in celmembranen tegen oxidatieve schade door vrije radicalen. Vitamine E doneert een elektron (geladen deeltje) aan vrije radicalen en voorkomt zo de kettingreactie van celbeschadiging.

Glutathion: is een belangrijke intracellulaire antioxidant die in bijna alle cellen van het lichaam aanwezig is. Intracellulair betekent in de cel. Glutathion heeft ook de mogelijkheid om zichzelf te regenereren na het neutraliseren van een vrij radicaal, waardoor het meerdere keren kan worden gebruikt in het neutralisatieproces.

Co-enzym Q10: is betrokken bij de energieproductie in cellen en heeft ook antioxidante eigenschappen. Het helpt bij het verminderen van oxidatieve stress door vrije radicalen te neutraliseren en kan ook de regeneratie van andere antioxidanten, zoals vitamine E, ondersteunen.

Microneedling brengt werkstoffen op de juiste plek


Tijdens de zomer ontwikkelt je huid dus meer vrije radicalen en is het belangrijk om daar tegenover veel anti-oxidanten in te zetten. Uiteraard door veel anti-oxidanten op je menu te hebben staan (hallo groente smoothies en fruitbowls), maar de dermapen 4 is hier de perfecte tool voor. We kunnen heel gericht kanaaltjes maken en daar anti-oxidanten in wegzetten waar je huid direct mee aan de slag kan. Zo ondersteun je je natuurlijke anti-oxidantensysteem en ben jij extra beschermt tegen de schade van de zon! Zo’n zomer dermapen 4 behandeling kun je overigens iedere twee weken ondergaan. Het voordeel is dat je huid sneller dode huidcellen kwijtraakt en problemen in de epidermis zoals pigment en structuur worden aangepakt! Hello summer glow!