Huidverjonging door exosomen en microneedling


Microneedling is een techniek waarbij we kleine kanaaltjes in de huid maken die het herstelvermogen van de huid stimuleren. We spreken ook wel van collageen inductie therapie omdat het de aanmaak van onder andere collageen stimuleert. De kanaaltjes kunnen zowel oppervlakkig, als diep aangebracht worden om zo verschillende huidproblemen te verbeteren.

Wij werken bij The Skin Bar met de dermapen 4 van dermapen world. Dit is de originele dermapen en geeft het mooiste resultaat. Door de smalle kop met 16 naalden kunnen moeilijk te bereiken plekjes behandelt worden en heeft maakt 104% sneller kanaaltjes in de huid dan andere pennen. De dermapen is een echte alleskunner. Wij zetten hem dan ook graag in bij uiteenlopende huidproblemen. Van acne tot rosacea en van eczeem tot anti-ageing. Zowel jonge huiden als verouderde huiden kunnen ermee behandelt worden.

Wat zijn exosomen?


Exosomen zijn de nieuwste pareltjes betreft huidverjonging.

Het zijn boodschappers die je lichaam zelf ook aanmaakt. Ze spelen een belangrijke rol in het onderling “overleg” tussen cellen (cel communicatie) en het overbrengen van genetische informatie door je hele lijf.

Exosomen maken groeihormonen aan die belangrijk zijn in het repareren, helen en vernieuwen van je huid. Ze bevatten bio-moleculen zoals vetten, eiwitten en nucleïne zuren. Wat exosomen doen is dat ze overgebracht worden van een gezonde cel, naar een beschadigde cel met de boodschap zichzelf compleet te repareren.

Je kunt je voorstellen dat dit voor ieder huid probleem ontzettend belangrijk kan zijn.

Doordat we met de Dermapen 4 kleine kanaaltjes in de huid maken, zetten we de exosomen diep in de huid weg. Daar mogen ze zichzelf vastzetten aan onze beschadigde cellen om deze het signaal te geven te vernieuwen (of nog mooier: preventief om huidveroudering maximaal uit te stellen). De dermapen 4 behandeling is dus een perfecte manier om de exosomen dieper in de huid te krijgen.

EXO-Skin en MG-EXO-Skin


Er zijn twee producten met exosomen. Een serum voor thuisgebruik en een collectie voor professioneel gebruik tijdens de dermapen 4 behandeling.

De exosomen die gebruikt worden zijn ontzettend krachtig. Ze komen van een multipotente en meest jonge, pure bron: de embryonale stamcel. Hier zijn ze afgehaald op een ethisch verantwoorde manier. Wil je daar meer over lezen, check dan deze blog. Dit is bewezen effectief in het reguleren van allerlei processen in de huid.

Door het MG-EXO-Skin product in de huid te needlen met de dermapen 4, versnel je het herstelvermogen en zul je sneller resultaat zien van je behandeling. Het kan verschillende huidcondities verbeteren zoals acne, pigment, veroudering, zonbeschadiging of rosacea.

Het EXO-Skin serum gebruik je thuis om de huid verder te behandelen. De exosomen zijn na 12 uur uitgewerkt, dus 2 keer per dag aanbrengen is een must. Zowel de MG als het serum voor thuis zorgen ervoor dat de algehele huidgezondheid verbetert.

– collageen productie wordt gestimuleerd
– wond genezing wordt gereguleerd
– de huid wordt gezonder
– huid zal stralen
– aanzienlijke vermindering lijntjes
– herstellen pigmentverstoringen
– herstelt zonbeschadigde huid
– werkt helend voor ontstekingsklachten zoals eczeem, rosacea en acne

Nog niet overtuigd? Check hieronder een voor en nafoto van een dame die 8 weken haar huis met het EXO-Skin serum heeft behandeld en 1 MG-EXO-Skin dermapen 4 behandeling heeft gehad.