Exosomen, hoe je jouw huid verjongt in 12 weken


Het klinkt te mooi om waar te zijn, je huid verjongen in 12 weken. Het kan echt met exosomen. In deze blog ga je ontdekken hoe dat precies zit en wat daar voor nodig is. Exosomen dus, wat zijn dat precies?

Om je dat uit te kunnen leggen neem ik je eerst mee naar een stamcel. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Stamcellen zijn bijzondere cellen, want zij kunnen niet alleen nieuwe cellen aanmaken, maar ook zichzelf vernieuwen. Er is veel bekend over stamceltherapie, ook voor huidverbetering. Stamcellen kunnen onder andere groeifactoren verhogen en laten we die nu precies nodig hebben voor een stralende jonge huid zonder oneffenheden.

Embryonale stamcellen, vol levensenergie


Oke je hebt dus stamcellen nodig. Die stamcellen bevatten DNA en DNA is eigenlijk een soort paspoort. Als jij voor de douane staat om een ander land binnen te komen, denk ik niet dat ze je door laten gaan met het paspoort van je buurman. Zo werkt het ook met jouw huid. Enkel je eigen stamcellen met jouw DNA, jouw paspoort, wordt toegelaten.

Nu zijn er behandelingen zoals PRP, die gebruik maken van jouw eigen stamcellen. Je bloed wordt afgenomen en de stamcellen in het plasma worden gescheiden van de rest. Super mooi, maar niet helemaal optimaal.

Dit heeft te maken met de leeftijd van jouw stamcellen. Hoe ouder die zijn, hoe trager alle processen verlopen. Logisch. Als je de PRP behandeling doet, ben je waarschijnlijk al achterin de 40… die stamcellen zijn dus verouderd. We hebben piepjonge stamcellen nodig die aan het begin van het leven staan. Embryonale stamcellen.

Er zit geen menselijk weefsel in deze producten!


Hoe jonger de stamcel, hoe meer resultaat. Laat ik even duidelijk zijn, er wordt absoluut geen gebruik gemaakt van menselijk weefsel in de producten. Exosomen zijn namelijk de krachtpatsers in deze producten. Niet de stamcellen. Exosomen.

Exosomen hangen als kleine zakjes met eiwitstructuren aan de stamcel en zijn de boodschappers van de cel. Eiwitstructuren kunnen boodschappen doorgeven voor het immuunsysteem, aanmaak van vezels zoals elastine en collageen, de aanmaak van hyaluronzuur. Ze spelen een rol in ontstekingsgerelateerde klachten. Zij geven opdrachten en zijn in staat om de cel te vernieuwen en jeugdiger te laten functioneren. Zie ze als het ware als de telefooncentrale die boodschappen doorgeeft.

Deze exosomen hebben ze van de embryonale stamcellen afgehaald, uiteraard onder strenge voorwaarden. Die boodschappers, die exosomen, gaan vervolgens aan jouw cellen hangen en daar hetzelfde werk verrichten als wat ze op die embryonale stamcel deden. Vol levensenergie dus.

Hoe kom je aan embryonale stamcellen


Die embryonale stamcellen die zijn op een ethisch verantwoorde manier geoogst. Op het moment dat een donormoeder is bevallen en de navelstreng doorgeknipt is, wordt deze gedoneerd aan de wetenschap. Zorgvuldig wordt deze dan vervoerd en binnen 24 uur moet het dan op het laboratorium zijn.

Ze hebben namelijk ontdekt dat in de navelstreng een soort gelei zit, deze gelei heet warton’s jelly. In deze gelei zitten dus nog embryonale stamcellen en zo komen ze dus aan de exosomen. Fantastische ontwikkeling toch!!!

Wanneer is dit product geschikt voor jou?
  • als je huid verouderd is en je meer lijntjes en/of verslapping ziet
  • als je huid oneffenheden zoals puistjes, rode vlekken of schilfering vertoont
  • als je huid door de zon beschadigd is en je er ouder uitziet dan je leeftijd
  • als je huid nog wel jeugdig is, maar je wilt dit graag zo houden

Dus wil jij je huid maximaal verbeteren of kamp je met huidproblematiek zoals rosacea, acne, pigment, veroudering of eczeem? Dan kan een exosomen kuurtje van 12 weken nog wel eens interessant zijn.

Binnenkort lanceren we er ook een dermapen behandeling mee. Houdt onze website in de gaten, want de voor en na resultaten zullen we hier ook zeker delen!

Exo-Skin