De bindweefselmassage


Wat is een bindweefselmassage en waarom heb ik dit nodig?

Om te  begrijpen hoe een bindweefselmassage in elkaar zit is het belangrijk om te weten hoe de huid is opgebouwd.

De huid bestaat uit verschillende lagen, de opperhuid (epidermis), de lederhuid (dermis) en het onderhuids bindweefsel (subcutis). De opperhuid is weer opgebouwd uit 5 verschillende lagen met ieder zijn eigen functie.

De huid heeft o.a. een beschermende functie, zodat niet al je bloedvaten open en bloot zijn en bacteriën en virussen niet zomaar je lichaam in kunnen dringen.

Hoe komt het dan dat we verouderen?


Normaal gesproken heb je ongeveer elke 28 dagen een nieuwe celdeling. Zo blijft de huid jong en strak. Naarmate we ouder worden, vanaf je 25e levensjaar al, vertraagt de celdeling. De cel in het lichaam die verantwoordelijk is voor de jonge huid, de fibroblast, gaat dan minder snel de stofjes aanmaken die de huid nodig heeft. Dit zijn de elastine en collagene vezels.

Elastine heb je nodig voor de elasticiteit van je huid, collageen voor de stevigheid. Als dit vermindert zien we de eerste lijntjes ontstaan en verliest de huid zijn volume. Denk hierbij aan je wangen die ineens wat minder vol zijn.

We willen graag met zijn allen zo lang mogelijk een jonge stralende huid houden. Hoe zorgen we er dan voor dat deze cel, de fibroblast, weer sneller gaat werken?

Je ziet het vast al aankomen, inderdaad met (o.a.) een bindweefselmassage!

Hoe ziet een bindweefselmassage eruit?


Dit is een stevige massage van het gezicht, hals en decolleté gebied. Door middel van diepe grepen en ‘huidrollen’ stimuleren we de onderste lagen van de huid. Précies waar die fibroblast zich bevindt. Zo zeggen we tegen de huid, ga weer aan de slag! We zorgen ervoor dat de huid niet lui wordt en het meer van het fijne collageen en elastine gaat aanmaken. Fijne lijntjes worden minder zichtbaar en het volume komt terug.

Doordat de doorbloeding opkomt kunnen werkstoffen beter en sneller worden opgenomen door de huid. De massage voeren we uit met serums of ampullen met krachtige werkstoffen waardoor de huid écht een enorme boost krijgt!

Daarnaast heeft een bindweefselmassage nog meer voordelen.

De doorbloeding wordt gestimuleerd en het lymfesysteem wordt geactiveerd. Hierdoor kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd en komen er meer voedingstoffen naar de huid. Dit zorgt voor een stralende glow!

Wil jij ook een jongere en stralende huid? Ervaar dan eens de bindweefselmassage bij ons in de salon! Deze zomer hebben we ook een speciale summer treament met een bindweefselmassage en serums infusions met de diamond touch.

Nieuwsgierig naar de diamond touch? Lees dan hier snel verder! 

Plan hier je bindweefselmassage!