Niacinamide, vitamine B3, Nicotinamide of Niacine?


Deze vitamine lijk ik tegenwoordig overal terug te zien, het is razend populair. In de salon krijg ik hier dan ook vaak vragen over. Laten we er eens samen naar gaan kijken, want waarom gebruikt iedereen tegenwoordig Niacinamide?

Eerst zal ik even het verschil tussen de benamingen uitleggen. Het is eigenlijk heel simpel, het zijn allemaal namen voor vitamine B3. De overkoepelende benaming is Niacine. Dit kan aanwezig zijn als Nicotinezuur of Nicotinamide. Niacinamide is gewoon een andere benaming voor Nicotinamide.

Wat doet vitamine B3?


In het lichaam is vitamine B3 belangrijk voor de energiestofwisseling en voor de aanmaak van vetzuren. Voor je huid is het echt een alleskunner. Het speelt voornamelijk een grote rol voor de versterking van je huidbarrière en het stimuleert de celdeling.
Vitamine B3 is essentieel als je huidbarrière verstoord is, denk hierbij aan bijvoorbeeld; rosacea, eczeem, couperose en zeer gevoelige huiden. Maar het is ook zeker mooi om in te zetten om de kwaliteit en weerbaarheid van je huid naar een hoger niveau te tillen.

De voordelen van B3 op een rijtje

  • Versterkt de huidbarrière
  • Vermindert fijne lijntjes en rimpels
  • Kalmeert roodheid
  • Draagt bij aan een egale uitstraling
  • Beschermt tegen vrije radicalen (zon, uitlaatgassen)
  • Voorkomt/vermindert hoe ze dat met een mooi woord noemen: ‘post inflammatoire hyperpigmentatie’. Dit zijn de paars-rode verkleuringen na een ontsteking (puistje).

Kortom vitamineB3 is echt een alleskunner in je huidverzorgingsroutine en een must bij barrièreproblemen zoals rosacea, eczeem en bij acné.

In bijna alle producten die wij gebruiken is niacinamide toegevoegd. Nu zijn er wel een aantal producten die we graag voor je uitlichten.

Hieronder hebben wij een lijst gemaakt met onze favoriete producten met niacinamide!

DP CLR lotion, talgregulerende werkingThuispeeling, haal nog meer uit je huidroutineCalming power, serum voor de rode en gevoelige huidDP Antioxidant cocktail, herstelt, vitaliseert en beschermt tegen zonschade