Welk huidtype heb ik?


Dit is denk ik wel de meest voorkomende vraag die we krijgen. En het is samen met het bepalen van de huidcondities ook de eerste belangrijke stap om je huid te verbeteren.
Het lijkt allemaal ontzettend ingewikkeld, maar na het lezen van deze blog zul ook jij eindelijk weten welk huidtype je hebt.

De "vet" barometer


Het huidtype bepalen we aan de hoeveelheid vet die de talgklieren aanmaken. Hoe meer talg er aangemaakt wordt hoe vetter de huid scoort.

Bij een droge huid...


…zijn de talgklieren minder actief, zijn porien niet of nauwelijks zichtbaar en kan de huid schilferen, trekkerig aanvoelen of soms zelfs wat geïrriteerd zijn.

Bij een normale huid...


…werken de talgklieren normaal, zijn de poriën zichtbaar, maar niet altijd gevuld.

Bij een vette huid...


…zijn de talgklieren actief, zijn de poriën groot en/of verstopt en kan de huid glimmen.

Hoe zit dat met een gecombineerde huid?


Zoals je heel duidelijk op de barometer kunt zien, is het onmogelijk om zowel een vette als een droge huid te hebben. Een gecombineerde huid bestaat dus ook niet.

Je huidtype is hetgeen je met de geboorte hebt meegekregen, net zoals je schoenmaat, kleur van je ogen en je haarkleur. Dit zal onveranderd blijven. Dat breekt ook direct de mythe dat je crèmes kunt gebruiken om poriën te verkleinen. Grappig dat we dat wel geloven, maar wanneer ik een voetencreme zou adviseren waardoor je voeten 2 maten kleiner worden gelooft niemand mij, hmmmm.

Huidcondities zijn, zoals het woord het al zegt, condities waar je huid zich in bevindt. Huidcondities zijn tijdelijk, kunnen beïnvloed worden door interne en externe factoren zoals zonlicht, de omgeving waar je in woont, de voeding die je eet, je gedachten/emoties, medicatiegebruik, hormonen, slaaphygiene en productgebruik.

Zo kun je dus wel het idee van een gecombineerde huid hebben doordat je een vette huid hebt die droog aanvoelt of een droge huid hebt met acne.

Ingewikkeld he? En dat is waar wij je dan bij kunnen helpen. Bepalen wat je huidtype is, afvinken welke condities je huid allemaal heeft en vervolgens een plan maken om aan te gaan werken. Zo halen we het best mogelijke uit je huid, want echt… iedereen kan een stralende huid hebben. Jij dus ook!

 

Via onderstaande button kun je een gratis intake inplannen!

Plan mijn gratis consult