Waarom ik liever niet de term schoonheidsspecialist gebruik


Als ik aan een schoonheidsspecialist denk, dan denk ik aan gezichtsbehandelingen. Ik denk aan zachte handen, verwelkomende geuren en fijne achtergrond muziek. Ik denk aan dat moment dat ik zelf voor het eerst in de schoonheidssalon kwam en op de behandelstoel mocht liggen. Even lekker een moment voor jezelf.

Als je aan een schoonheidsspecialist denkt, dan denk je toch snel dat zij zich vooral richt op uiterlijke schoonheid. Het mooier maken van de huid, wenkbrauwen of het adviseren in make-up is het hoofddoel.

En dat is nu juist waar ik mij totaal niet op focus. Dat je huid mooier wordt, is wel een fijn gevolg van het doel waar ik naartoe streef; een gezond functionerende huid.

Huidspecialist vs schoonheidsspecialist

Zelf prefereer ik de term huidspecialist, in plaats van schoonheidsspecialist, omdat ik me bezig houd met de gezondheid van je huid. Tijdens mijn eerste jaren als schoonheidsspecialist merkte ik dat een huidprobleem vaker een gevolg was van een probleem ergens in je lijf. Dat fascineert me nog steeds. Ik wil weten waarom je huid reageert zoals ze reageert. Hoe de huid precies wordt opgebouwd en wat ze daarvoor nodig heeft. Welke processen zich er allemaal afspelen en waar deze afhankelijk van zijn. Ik leerde in de afgelopen jaren dat de huid onlosmakend verbonden is met de binnenkant. Daarom kun je een huid ook niet verbeteren door alleen naar de buitenkant te kijken.

Investeren in jezelf? Hell Yes!

Wanneer je gefocust bent op de buitenkant, zul je eerder geneigd zijn te kiezen voor de quick fix. We leven in een wereld waarin botox laten zetten hetzelfde is als een schepijsje halen op een zomerse dag. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben niet tegen botox, sterker nog, ik gebruik het zelf ook wel eens voor mijn frons. Alleen het gebruik om jonger te lijken, werkt maar voor heel even. Al snel zie je aan alles dat je het ouder worden niet kunt accepteren. En dat is precies wat ik anders wil doen. Mensen overtuigen dat investeren in de juiste verzorging en professionele behandelingen, je huidleeftijd drastisch naar beneden kan halen. Je huid ziet er gezonder, dus frisser en stralender uit. Dat heeft ook een zoveel positievere uitwerking op jezelf. In tegenstelling tot het krampachtig proberen vasthouden van je jeugdige uiterlijk, omarm je het ouder worden en probeer je je lichaam en dus je huid zo goed mogelijk te ondersteunen in dit proces.

Ben je geïnteresseerd in wat ik voor jou kan betekenen?

Maak een afspraak!