Peelings na de zomer


De zomer is voorbij, dus we kunnen weer lekker aan de slag gaan met huid. Nu de zon niet meer schijnt is het tijd voor huidverbetering. Het ultieme moment voor het inzetten van bijvoorbeeld een peeling.

Wat kan een peeling voor jouw huid betekenen?

Bij een peeling maken we gebruik van een zuur. Er zijn veel verschillende zuren met allemaal hun eigen eigenschappen. Denk bijvoorbeeld eens aan glycolzuur, salicylzuur of melkzuur. We hebben de mogelijkheid om de zuren enkelvoudig aan te brengen, maar kunnen ze zeker ook combineren voor een op maat gemaakte peeling. Zo kunnen we voor iedere huidwens de geschikte peeling toepassen. De huid bestaat uit 3 lagen, de opperhuid, de lederhuid en het onderhuids bindweefsel. Alle huidproblemen bevinden zich dieper in de huid, denk bijvoorbeeld aan de tagklier of de cel die voor pigmentvorming zorgt (melanocyt). Je wilt dus graag een product dat de oorzaak van een ‘huidprobleem’ aan kan pakken en diep de huid in zakt. Daar is een peeling zeker geschikt voor!

Effecten van een peeling

De voornaamste effecten van een peeling zijn het verdunnen van de hoornlaag, dit is de bovenste dode laag van de opperhuid. Hier stapelen dode huidcellen zich op, en als deze niet worden weggehaald kan het zorgen voor een doffe tint, verstoppingen en uiteindelijk resulteren in acne. Door een peeling zal je dus een mooie glow terugkrijgen! Tegelijkertijd verstevigt een peeling ook de opper- en lederhuid, wat de algehele huidconditie verbetert.

Zelf maak ik graag gebruik van een peeling. Het zorgt er namelijk ook voor dat de huid niet lui wordt. Normaal heb je elke 28 dagen een nieuwe celdeling. Naarmate je ouder wordt, vanaf je 25e helaas al, gaat deze celdeling langzamer. Dan beginnen de eerste lijntjes en verslapping te verschijnen. Met een peeling wordt de huid geprikkeld. Shock therapie noemen we dat. De huid gaat zich weer jeugdiger gedragen omdat de celdeling dus een enorme prikkel krijgt. De fibroblast, dat is de cel die verantwoordelijk is voor de aanmaak van collageen (voor de stevigheid van de huid) en elastine (elasticiteit van de huid), krijgt een prikkel om meer van deze vezels aan te maken. Dit zorgt ervoor dat de huid zo lang mogelijk jong en gezond blijft. Als laatst zorgt een peeling ook voor een verbeterde opname van je thuisproducten.

Kortom, een peeling verbetert de algehele huidconditie en is de perfecte na de zomer boost!

Maak een afspraak!