Hoe haal je nog meer uit je huid?


Wist je dat je huid over het algemeen is je huid 28 dagen bezig is om nieuwe cellen aan te maken?

Naarmate je ouder wordt vertraagt dit proces en hierdoor ontstaan de eerste fijne lijntjes en rimpels. Gelukkig zijn er genoeg manieren om de huid te stimuleren zodat deze niet lui wordt en je huid wat extra liefde te geven. Denk aan een de professionele salon behandelingen zoals een bindweefselmassage of een peeling.

Maar ook thuis kun je je huid stimuleren. Hoe? Dat zullen we je nu uitleggen!

Hoogwaardige werkstoffen

De werkstoffen in je thuisproducten kunnen o.a. je huid kalmeren, hydrateren en de ontstekingen remmen. Het is belangrijk dat je product luchtdicht verpakt is zodat de werking niet vervliegt zodra het in aanraking komt met zuurstof!
De zon speelt tevens ook een grote rol in het huidverouderingsproces. Als je je huid niet goed beschermt kan je huid nog sneller gaan verouderen en kan je pigmentschade krijgen.
Anti-oxidanten beschermen je huid hiertegen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een product met vitamine C en E.

Een thuispeeling

Je hebt het misschien wel eens in de salon wel eens ervaren, een peeling. Wist je dat je dit thuis ook kunt inzetten?

Door het gebruik van een zuur kun je de huidbarrière versterken, ontstekingen remmen en de opname van andere producten optimaliseren. Je huid voelt de ochtend na het aanbrengen super glad en zacht! Let op: alleen in de avond gebruiken en overdag altijd een spf aanbrengen, want je huid wordt gevoeliger voor de zon!

Cupping

Cupping is een hele makkelijke en voordelige manier om nog meer uit je huidverzorgingsroutine te halen. Het verbetert o.a. de doorbloeding en zorgt daardoor voor een mooie glow. Het voert afvalstoffen af waardoor je minder last hebt van onzuiverheden. Wil je precies weten hoe dit werkt en wat het nog meer doet voor je huid? Check dan onze blogpost over cupping.

Een moment voor jezelf

Een masker zie ik altijd als wat extra liefde voor je huid, je kunt er namelijk heel goed eenmoment voor jezelf van maken. We nemen in ons drukke bestaan weinig tijd voor ontspanning en stressreductie. Laat dit nu net de trigger zijn van heel veel huidproblemen. Een masker kan dan heel goed bijdragen aan dat stukje zelfliefde en het verlagen van je stresslevels.

Naast een ontspanningsmoment kun je je huid er ook extra mee laten stralen. Heb je last van acne? Probeer dan eens 1-2x per week het bamboo detox mask. Heeft je huid wat extra hydratie nodig? Probeer dan eens het delight touch masker van cenzaa. Het delight touch masker kun je ook inzetten als overnight masker. Breng een laag aan voordat je gaat slapen en je wordt wakker met een prachtige glow.

Wij hebben een aantal combinaties gemaakt om het je nóg makkelijker te maker.