Recept: gezonde ontbijt pannenkoekjes


Gezonde ontbijt pannenkoekjes
Wat is nou een betere manier om je dag te starten dan met pannenkoeken? Ik word er heel blij van en ik denk jullie ook! Deze pannenkoekjes zijn lekker én gezond. Je kunt ze ook heel makkelijk van te voren maken en even kort opwarmen de dag erna om tijd te besparen.

Aantal: 6 pannenkoekjes (1 persoon)

Ingrediënten
• 1 rijpe banaan
• 2 eieren
• 50ml ongezoete amandelmelk
• 2 el volkoren speltmeel
• 1tl kaneel
• Eventueel ½ tl bakpoeder, hierdoor rijzen ze meer, maar het kan ook zonder!
• Wat boter of olijfolie om in te bakken
• Topping: hiermee kun je variëren met alles wat jij lekker vindt! Denk bijvoorbeeld aan wat (plantaardige)yoghurt, noten en fruit naar keuze. Je kunt ook wat blauwe bessen toevoegen aan het beslag tijdens het bakken.

Bereidingswijze
1. Doe de rijpe banaan samen met de eieren, amandelmelk, speltmeel, bakpoeder en een snuf kaneel in een blend. Mix de ingrediënten tot een luchtig beslag.
2. Verwarm een klontje boter of wat olie in een pan. Let op, gebruik je boter? Laat de boter dan smelten maar niet bruin worden.
3. Gebruik een soeplepel om kleine beetjes beslag in de warme pan te scheppen voor mooie ronde pannenkoekjes. Je kunt ook direct uit de blender schenken. Ik bak 2 a 3 pannenkoekjes tegelijk in een pan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
4. Serveer de pannenkoekjes met topping naar keuze!