De ins en outs van Face Yoga


De aankomende weken nemen we jullie, op onze Instagram accounts, mee in de wereld van Face Yoga. Maar wat is het eigenlijk en waarom heeft dit voordelen voor jouw huid? In deze blog zullen we alle ins en outs van Face Yoga verkennen.

Wat is Face Yoga?


Face Yoga is een oefening- en massageroutine wat zich richt op het versterken en ontspannen van je gezichtsspieren. Het concept is gebaseerd op de overtuiging dat, net zoals je lichaam profiteert van regelmatige lichaamsbeweging, je gezicht dat ook doet. Tijdens Face Yoga voer je herhaalde gezichtsbewegingen en massage-technieken uit om je doorbloeding te verbeteren en je spieren te verstevigen.

De voordelen


  • Lymfedrainage: voordat je start met Face Yoga, begin je eerst met het stimuleren van je lymfeklieren. Hierdoor kunnen de afvalstoffen die vrijkomen tijdens de massage goed worden afgevoerd, wat resulteert in een rustigere huid.
  • Verbeterde doorbloeding: de massage- en strekoefeningen zorgen voor een verbeterde doorbloeding. Hierdoor optimaliseer je de opname van je producten en stimuleer je een toename van voedingstoffen naar je huid. Dit zorgt voor een stralende huid.
  • Natuurlijke anti-ageing: Face Yoga kan de vorming van rimpels en fijne lijntjes verminderen doordat je de productie van collageen en elastine stimuleert.
  • Versterking van de spieren: door regelmatige beoefening kunnen je gezichtsspieren worden versterkt, net zoals bij sporten met je lichaam gebeurt. Hierdoor kan het leiden tot een steviger uiterlijk. Belangrijk om hierbij te vertellen is dat consistentie écht belangrijk is. Net zoals dat als je 1 keer sport je ook niet meteen een afgetraind lichaam hebt (helaas).
  • Ontspanning: stress kan bijdragen aan een onrustige huid, lees daar hier meer over! Het is daarom belangrijk dat we regelmatig even ontspannen. Je huidroutine is zo'n perfect ontspanningsmoment. Doordat je met Face Yoga dagelijks een paar minuten de tijd neemt om je gezicht te masseren en aandachtig om te gaan met je huid kan het stress verminderen en je huid verbeteren.

Consistentie is key!


Dit klinkt allemaal heel erg goed. Nu vraag je je misschien af, zijn er nadelen aan Face yoga? Op social media heb je wellicht de ‘before & after’ foto’s  gezien van mensen die een andere gezichtsvorm hebben gekregen door Face Yoga. Wat hierbij belangrijk is om te weten, is dat wij de focus leggen op het verbeteren van je algehele huidconditie en niet op het veranderen van je gezichtsvorm. Dit is tevens maar bij een kleine groep mensen succesvol gelukt doordat ze dit consistent dagelijks vol hebben gehouden.

Op onze instagram accounts laten we jou zien hoe je precies dit precies kunt doen. Om de voordelen te ervaren, zoals een verbeterde doorbloeding, huidverjonging een een verbeterde huidconditie, is het belangrijk om Face Yoga minimaal 3x in de week te doen.