365 dagen per jaar sunblock


Hier in Nederland hebben we geluk wanneer de zon zich van April tot Augustus laat zien. Wij zijn geneigd om alleen met een sunblock te smeren wanneer de zon schijnt, want dan bestaat de kans dat we verbranden.

UVA is de straling die we zien, dit is daglicht en is zowel in de winter als in de zomer of langs de evenaar of de noordpool net zo sterk. UVB is de straling waar we door verbranden. Deze straling is sterker in de zomer of op bepaalde uren van de dag en sterker langs de evenaar dan op de zuidpool. Echter is alle straling (zowel UVA als UVB) verantwoordelijk voor het verouderen van je huid en de vorming van pigmentvlekken.

Zoals je hierboven kunt zien, dringt UVA de huid veel dieper binnen dan UVB.

UVA rijkt tot in de diepste lagen van de dermis en triggert het pigment dat in de opperhuid ligt wat zorgt voor een beetje kleur, veroorzaakt rimpels, verslapping en zorgen voor meer vrije radicalen die schade aan oa je DNA veroorzaken.

UVB rijkt tot in de diepste lagen van je opperhuid en triggert de pigmentcellen (melanocyten) waardoor nieuw pigment wordt aangemaakt en je bruin wordt. Het zorgt voor meer vrije radicalen en zorgt voor DNA schade.

DNA schade is de grootste schakel in het ontwikkelen van huidkanker.

Smeren en nog eens smeren!


Om de huid van je gezicht, hals, decolleté en handen te beschermen tegen vroegtijdige veroudering en ontsierende pigmentvlekken adviseer ik om dagelijks te smeren met een goede sunblock. Een goede sunblock bevat niet enkel UVB bescherming, maar ook een UVA bescherming. Daarnaast is een toevoeging van anti-oxidanten ook belangrijk omdat deze de vrijgekomen vrije radicalen kunnen neutraliseren.

De meeste zonnebrandproducten komen met enkel een UVB bescherming. Hierdoor verbrand je niet (mits je het op de juiste manier aanbrengt en de juiste factor kiest voor je huidtype), maar ontwikkel je dus wél schade dieper in je huid met als gevolg rimpels, pigment en verslapping.

In de salon werk ik met de zonnebescherming van Mesoestetic en ik ben er helemaal fan van.

Het product is zo mooi ontwikkeld dat het naast een UVA en UVB bescherming ook pro collageen 47 bevat, waardoor je eigenlijk een soort jasje om je collagene vezels legt. Hierdoor breken ze niet af wanneer jij in de zon zit. Dit gebeurt dus wel bij al die andere zonnebrandproducten die wellicht goedkoper zijn dan deze van mesoestetic #wrinklefreeforever

De lijn is zeer uitgebreid zodat ieder huidtype de juiste crème heeft, zo is er een sunblock voor de:

  • acne/vette huid
  • gevoelige of vochtarme huid
  • verouderde of droge huid
  • pigment gevoelige huid

Ook is er een mist in factor 30 en 50 die je over je make-up kunt sprayen.

Je bent met de sunblock van mesoestetic dus beschermt tegen IEDERE vorm van straling. UVA, UVB, Infra rood en HEV. Dit is het licht dat uit je laptop en telefoon komt! Dit laatste is nog niet wetenschappelijk bewezen dat het schade zoals pigmentvlekken kan veroorzaken, maar de onderzoeken lopen wel. Dat mesoestetic hier op voorhand al rekening mee houdt is dus top!

Een tube van 50 ml is €54,58 en hier doe je ongeveer 3 maanden mee* hier kun je een passende sunblock bestellen.

Schud voor gebruik de tube goed, totdat je een soort balletje hoort tikken. Pak de hoeveelheid van een tuinboon en breng het op gezicht en hals (ook de ogen) aan. (*wanneer de zon schijnt en je vaker bij moet smeren is dit korter)