Recept: hummus spread/dip


Als huidspecialist bij The Skin Bar kun je bij mij terecht voor iedere huidverbeterende behandeling. Maar wist je dat ik binnenkort ook afstudeer als diëtist? Voeding ik een onmisbaar en super interessant aspect van huidverbetering. Jouw eetpatroon is ontzettend belangrijk voor een gezonde huid, je huid wordt immers opgebouwd uit de voedingstoffen die je eet!

Ik kan je helpen je voedingspatroon haalbaar te optimaliseren voor het beste resultaat. Zowel voor een stralende huid, als om je energieker te voelen.

Gezonde opties voor broodbeleg is een veel voorkomende vraag. Een verantwoord, lekkere optie is hummus. Niet alleen erg lekker op brood, maar ook om je groente in te dippen! Vandaag deel ik een recept hoe je thuis makkelijk en snel je eigen hummus kan maken, zonder alle onnodige toevoegingen die een supermarkt hummus wel heeft!

Zelfgemaakte hummus
10 porties
Tijd: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 400 gr kikkerewrten uit pot
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels citroensap
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:
1. Ontvel de knoflook en doe alle ingredienten in een blender/keukenmachine/grote kom (bij gebruik van een staafmixer) en mix tot een egale puree.

And that’s it! Easy peasy lemon squeezy.

Nu kunnen we natuurlijk los gaan met variaties, zo maak je je hummus persoonlijk en kun je er een nog gezondere dip of spread van maken:

  • Kurkuma
  • Gember
  • Kerriepoeder
  • Rode ui
  • Paprikapoeder
  • Komijn
  • Pompoen
  • Zoete aardappel
  • Wortel
  • Rode biet
  • Granaatappelpitjes (deze mix je er niet doorheen maar strooi je erover)

Bepaalde kruiden hebben ook een positieve invloed op de huid. Zo zorgen knoflook, kurkuma en gember er bijvoorbeeld voor dat de huid elastischer blijft. Ook zijn ze beschermend en ontstekingsremmend. Granaatappelpitjes staan bekend om de hoeveelheid anti-oxidanten en remmen de afbraak van collageen!

Eten is leuk, gezond en hoeft dan ook helemaal niet saai te zijn! Varieer met smaken en kleuren, maak je bord gezellig.

Door een grote hoeveelheid in een keer te maken, maak je het jezelf nog gemakkelijker! Vries de hummius in bakjes of hersluitbare zakjes in. De hummus is dan tot 4 maanden houdbaar.