ritual

Skin Ritual Program

Skin Ritual Program

De cursus waarbij je zichtbare resultaten gaat behalen binnen 90 dagen.

Eerste pilot gaat van start op 2 April 2024. Het volgende instroommoment is in Augustus 2024.

Introductie

Meer informatie over onze Skin Ritual Program cursus.

Lees meer

Herkenbaar?

Voel je de frustratie van steeds weer vastlopen in goede gewoontes?

Lees meer

Aanpak

Ons programma doorloopt 3 fases die ieder een maand duren.

Lees meer

Bezwaren

Punten waar je misschien nog over twijfelt.

Lees meer

Cursus inhoud

Check hier de 12 modules, dit ga je leren.

Lees meer

Bonusmaterial

De Deep Dive Ritual, speciaal voor de Skin Nerds!

Lees meer

Introductie

Stel je voor dat je elke ochtend wakker wordt, wetende dat je op weg bent naar een stralende huid en een gezonder, energieker leven. Dat wanneer je in de spiegel kijkt je geen make-up hoeft te gebruiken voordat je de deur uit durft.

Maar steeds weer beland je in hetzelfde patroon: vol goede moed begin je, maar na een tijdje zak je terug in je oude gewoonten. Waarom is het zo moeilijk om die veranderingen vast te houden?
Misschien is dat omdat het niet alleen draait om wilskracht, maar meer om begrijpen waarom je altijd doet wat je doet. En dat is precies waar onze 90-daagse cursus om de hoek komt kijken.

We nemen je mee op een reis van zelfontdekking en groei, verdeeld in drie krachtige fases: Base Ritual, Healing Ritual en Revive Ritual.

Base Ritual fase

In de Base Ritual fase kijken we waar je nu staat en leg je een stevig fundament voor verandering. Dit is de basis van de cursus en hier ga je onder andere bijhouden hoe je op dit moment voor jezelf zorgt en welke gedachten je over jezelf hebt.

Healing Ritual fase

In de Healing Ritual fase omarm je je kwetsbaarheid en leer je de eerste nieuwe patronen en rituelen aan. Door erachter te komen waarom je doet wat je doet en overtuigingen die jou niet dienen te veranderen, kun je nieuw gedrag aanleren wat je makkelijker vast kunt houden.

Revive Ritual fase

En dan, in de Revive Ritual fase, geven we je meer praktische tips en optimaliseren we de nieuwe gewoontes. Met als doel een strakkere en stralende huid, een slanker en fitter lichaam, meer energie en een positiever zelfbeeld.

Je leert dus nieuwe rituelen die je ondersteunen om goed voor jezelf te zorgen. Je ontwikkelt meer balans tussen stress en ontspanning en je krijgt een dieper inzicht in hoe jouw huid werkt en wat zij nodig heeft. Je zult je fitter voelen met ons 12 weekse trainingsschema en leert voedzame maaltijden samen te stellen. Het is een hele praktische cursus waarin je leert door korte videolessen, uitvoert door gerichte wekelijkse opdrachten en beweegt met ons trainingsschema.

Dus waar wacht je nog op? Doe mee aan onze 90-daagse cursus en ontdek de stralende, krachtige versie van jezelf die altijd al binnen handbereik lag. Met ons Skin Ritual Program aan jouw zijde, is de transformatie slechts een ritueel verwijderd.

Ja, ik doe mee!

Wij zijn Charell Smits en Demi Spaander en in de kliniek werken we al op deze holistische manier. Binnen ons concept werken we met drie belangrijke pijlers op gebied van huidverbetering: Huid, Leefstijl en Mindset. We hebben meer dan 15 jaar ervaring in de branche en zijn ervan overtuigd dat een stralende huid, zonder plekjes en vlekjes meer investering vergt dan alleen huidverzorging. De uitstraling van je huid is ook afhankelijk van welke voeding je binnen krijgt, je slaap, de hoeveelheid stress en bijvoorbeeld je mindset.

En omdat we weten hoe moeilijk verandering kan zijn, is het idee van deze cursus ontstaan. Een praktische guide die met kleine stappen een grote verandering teweeg brengt.

We hebben daarnaast ook de expertise van personal trainer Dogan Tekin ingeschakeld om een effectief 12 weeks trainingsschema samen te stellen die ervoor zorgt dat je over 3 maanden sterker en fitter bent geworden en wellicht ook wat bent afgevallen. Hallo summerbody!

Meer over Perfect Performance

Herkenbaar?

Volgens mij heb ik al een goede verzorgingsroutine, maar ik zou graag willen leren hoe ik mijn huid in optimale gezondheid kan krijgen, zodat ik op een gracieuze manier ouder wordt.


Ik zou graag willen weten wat mijn huidtype is, zodat ik gerichter de bijbehorende producten kan uitkiezen.


Ik zou graag meer willen weten over huidverzorgingsingrediënten en hoe deze voor mijn huid kunnen werken.


Ik zou graag meer kennis willen opdoen over gezonde voeding, zodat ik zelfstandig een volwaardige maaltijd kan samenstellen.


Ik zou graag meer bewustzijn creëren rondom mijn gedachtengoed, zodat ik een positiever zelfbeeld kan ontwikkelen.

De problemen die we samen gaan aanpakken

  • Ik vind het moeilijk om nieuwe gewoontes of routines aan te leren. Meestal is het van korte duur en hou ik mijn goede voornemens op de lange termijn niet vast.
  • Ik heb behoefte aan meer ontspanningsmomenten, maar ik weet niet goed hoe ik dat zou moeten inplannen. Ik heb het al zo druk.
  • Ik merk dat ik vaak negatief over mezelf denk, waardoor ik bepaalde dingen gewoonweg liever uit de weg ga.
  • Als ik een sportschool binnen loop weet ik niet goed wat ik moet doen, het krachtgedeelte vind ik te intimiderend waardoor ik al snel kies voor alleen cardio.
  • Ik heb al heel vaak geprobeerd te letten op het eten van gezonde voeding, ik blijf het nooit lang volhouden en verval terug in oude ongezonde eetgewoontes.
  • Ik wil wel wat doen aan sport, maar als ik een sportschool binnen loop weet ik niet goed wat ik moet doen, waardoor ik maar helemaal niet ga.
  • Ik heb al zoveel verschillende producten geprobeerd, niets lijkt te werken. Ik weet niet waar mijn huid behoefte aan heeft.
  • Ik merk dat ik niet zonder foundation of make-up de deur uit durf, ik vind mezelf niet mooi genoeg zonder.

Bezwaren

" Maar ik heb het al zo druk.. ik weet niet waar ik de ruimte vandaan moet halen om een moment voor mezelf te nemen, laat staan een cursus te volgen. "

Door de investering van de cursus, dwingt dat je eigenlijk jezelf serieus te nemen en je er juist mee aan de slag gaat.

" Als ik thuis kom van werk ben ik vaak zo moe, dat ik geen energie over heb om nog uitgebreid een gezonde maaltijd te koken/maken. "

Voorbereiding is KEY. We gaan je helpen ruimte te maken en het overzicht te creëren zodat je hier niet meer tegenaan zal lopen. Hiermee werken we indirect aan een positiever zelfbeeld.

" Maar ik heb geen idee wat ik moet doen in een sportschool, ik heb geen plan. "

Daar schakelen we hulp voor in van de BESTE personal trainer van Nederland: Dogan Tekin. Hij heeft een speciaal plan ontwikkeld waar jij zowel thuis als in de gym mee aan de slag kunt gaan.

" Maar ik heb al een hele kast vol huidverzorging staan, ik vind het zonde om deze niet meer te gebruiken. "

Na deze cursus kun je je producten analyseren en beoordelen of je ze nog wilt gebruiken. In de kliniek zeggen we altijd: je decollete en handen zijn anders ook erg blij met die verzorgingsproducten!

" Maar ik denk dat ik al voldoende gezonde maaltijden eet, ik eet dagelijks wel mijn groente en fruit. "

Dat is mooi! Dan kun jij je voeding gaan optimaliseren met ons programma!

" Maar dat praten over mijn innerlijke dialoog en zelfliefde, vind ik niet zo nodig en een beetje zweverig. "

Wanneer je hier weerstand voelt, is het hoogstwaarschijnlijk juist heel waardevol om mee aan de slag te gaan. Voel je vrij om stukjes uit een module over te slaan die niet bij je passen of om ze in te vullen op een manier die wel voor jou werkt.

Base Ritual fase

Bewustwording en het bouwen van een fundament

Module 1: Base Ritual Skin & Mind

Hier ga je leren wat het verschil is tussen een huidtype en huidconditie en hoe je je eigen huidtype en bijbehorende huidcondities kunt bepalen. Het leren kennen van je huid is de basis. Je gaat leren hoe je een skincare routine samenstelt voor jouw huid en je zult de eerste oefeningen in je skin ritual journal maken.

  1. Introductie
  2. Maandelijkse inventarisatie
  3. Het verschil tussen huidtypes en huidcondities
  4. Dit bepaald je huidtype
  5. Dit zijn de condities waarin je huid kan verkeren
  6. Doe de zelftest, dit huidtype en deze huidconditie(s) heb jij!
  7. Hoe stel je een skincare routine samen
  8. Wat zie je in je spiegelbeeld
  9. Spiegelopdracht: the skin ritual journal
  10. Moodtracker: the skin ritual journal

Module 2: Base Ritual Stress

Stress is een van de grootste oorzaken van huidveroudering. Je gaat bijhouden hoe jouw stresslevels van dag tot dag zijn en welke voeding je binnen krijgt. In de volgende modules gaan we hier dan mee aan de slag. Daarnaast ga je deel 1/3 myofasciale massage leren.

  1. Introductie
  2. De invloed van stress
  3. Stress analyseren aankomende 3 weken met onze moodtracker
  4. Het belang en de invloed van voeding
  5. Voedingsdagboek: the skin ritual journal
  6. Waarom je fan mag worden van het masseren van je huid
  7. Myofasciale massage deel 1/3

Module 3: Base Ritual Food

In deze week gaan we aan de slag met jouw voeding. Eerst ga je reflecteren op de vorige week. Zo kom je erachter waarom je bepaalde voedingskeuzes maakte. Je gaat de basisprincipes leren en komt te weten hoe je je dag in kunt delen wat voeding betreft. Ook deel 2/3 van de myofasciale massage ga je toevoegen aan deel 1 van vorige week!

  1. Introductie
  2. Analyseren van voedingsdagboek
  3. Energiebehoefte
  4. Macronutrienten
  5. Micronutrienten
  6. Maaltijden samenstellen en receptideeen
  7. Myofasciale massage deel 2/3

Module 4: Base Ritual Sleep

Deze week staat jouw nachtrust centraal. Je gaat leren door welke voeding je je nachtrust bevorderd en ga je je huidige slaappatroon tracken. Onze geleide yoga nidra meditatie kun je gebruiken om dieper in slaap te komen. Deel 3/3 van de myofasciale massage ga je toevoegen aan de andere delen. Hierdoor is je eerste ritueel nu dan ook compleet! Een full face myofasciale massage van 10 min!

  1. Introductie
  2. Een goede nachtrust voor een stralende huid
  3. Voeding voor een goede nachtrust
  4. Slaap bijhouden in je Skin Ritual Journal
  5. Myofasciale massage deel 3/3
  6. Ademhalingsoefening
  7. Geleide meditatie yoga nidra

Reflecting Ritual

Live Zoommeeting (1ste maand)

2 Mei 19:30 uur

Healing Ritual

Thuisrituelen en zelfliefde

Module 5: Healing Ritual Food

Deze week ga je leren hoe je overzicht creeert en je een dag- en weekplanning kunt maken qua voeding. Je leert makkelijke basissauzen die het op drukke momenten makkelijk zullen maken om toch voor een gezonde optie te gaan. Voorbereiding is het halve werk! Dit is de eerste week waarin je 3x per week je gehele gezicht masseert met de myofasciale massage!

  1. Introductie
  2. Maandelijkse inventarisatie
  3. Het plannen en voorbereiden van voeding
  4. Opstellen boodschappenlijst en plannen boodschap- en kookmoment(en)
  5. Mindful eten
  6. Voorbereiden van een saus + invriezen
  7. Voorbereiden van een boemboe + invriezen
  8. Myofasciale massage 3x per week
  9. Geleide meditatie

Module 6: Healing Ritual Sleep & Stress

In deze week gaan we 2 nieuwe rituelen neerzetten. Pak je stresstracker erbij, want in deze module gaan we jouw stressmomenten analyseren en ontwikkel je een stappenplan om meer ontspanningsmomenten toe te voegen waar jouw batterij van oplaadt. Ook ga je een nieuw slaapritueel ontwikkelen en ga je een extra dag toevoegen met de myofasciale massage.

  1. Introductie
  2. Analyseren stress
  3. Wat zijn kernwaarden en hoe kunnen deze stress verlagen
  4. Geleide meditatie kernwaarden
  5. Kernwaarden opdracht
  6. Slaapritueel creëren
  7. Elektronische detox
  8. Slaaphygiene en slaaprimpels
  9. Myofasciale massage 4x per week

Module 7: Healing Ritual Skin

Deze week ga je aan de slag met je innerlijke criticus en werk je aan een positiever zelfbeeld. Je gaat leren hoe je mindfulness kan toepassen in je eigen badkamer en je krijgt weer nieuwe recept ideeen boordevol vitaminen en mineralen voor een stralende huid! Deze week ga je een extra dag toevoegen met de myofasciale massage.

  1. Introductie
  2. Mindful smeren
  3. Mindful smeren stappen
  4. Jouw innerlijke criticus
  5. Turven hoe vaak je jezelf afwijst, hoe is zelfbeeld veranderd
  6. Dankbaarheidsdagboek bijhouden
  7. Vitaminen en mineralen
  8. Anti-oxidanten
  9. Myofacia massage 5x per week

Module 8: Healing Ritual Mind

Soms kan het lasting zijn om gedrag dat niet helpend is af te leren. Daarvoor is het belangrijk om te weten waar het begint, en dat is vaak bij een overtuiging. Deze week ga je aan de slag met het G-schema wat inzicht geeft in de 5 stappen van gedachte tot gevoel en gedrag. Door meer bewustzijn te creeeren is het makkelijker om nieuw gedrag aan te leren! Je gaat voeding toevoegen wat bij kan dragen aan “lekker in je vel” zitten.

  1. Introductie
  2. Het G-schema
  3. Opdracht G-schema
  4. Zelfliefde ritueel
  5. Omega 3-6-9 (Demi)
  6. Toevoegen noten, pitten, zaden
  7. Myofacia massage 6x per week

Reflecting Ritual

Live Zoommeeting (2de maand)

29 Mei 12:30 uur

Revive Ritual

Optimalisatie & het vasthouden van nieuwe rituelen

Module 9: Revive Ritual

Deze week ga je leren hoe je kunt mealpreppen en zo veel makkelijker je doelen kunt behalen. Je gaat je voedingskeuzes verder optimaliseren en leert nu het zonnetje toch echt goed gaat schijnen de feiten en fabels omtrent zonbescherming. Deze maand ga je dagelijks je myofasciale massage uitvoeren.

  1. Introductie
  2. Maandelijkse inventarisatie PDF
  3. Failing to prepare is preparing to fail
  4. Eat the rainbow
  5. SPF feiten en fabels
  6. Korte vs lange termijn besluitvorming
  7. Dagelijks Myofacia massage

Module 10: Revive Ritual

Balans, dat is het sleutelwoord. Je hebt ondertussen een krachtige basis gelegd, maar nu is het ook belangrijk om te leren hoe je kunt genieten van de minder goede opties zonder dat je je hier schuldig over voelt. Je gaat meer leren over voeding die je huid veroudert en ontstekingen kan triggeren en hoe je hier in de keuken rekening mee kunt houden tijdens het bereiden van je maaltijden.

  1. Introductie
  2. De 80/20 regel (geef een cijfer aan je verwenmoment)
  3. Tools voor thuis
  4. Versuikering van de huid
  5. AGE’s en hoe je in de keuken hierop kunt letten
  6. Hoeveelheid eetmomenten en inflammatie
  7. Dagelijks Myofacia massage

Module 11: Revive Ritual

Dat alles met elkaar in verbinding staat, dat weet je nu als geen ander. Deze week ga je leren wat de brein/darm/huid-as is en welke invloed jij hierop hebt. Je ontdekt gezonde tussendoortjes om zelf te maken of zelf te kopen!

  1. Introductie
  2. Darmgezondheid brein/darm/huid-as
  3. Invloed van alcohol op de huid
  4. Lekkere alcoholvrije opties
  5. Gezonde tussendoortjes
  6. Dagelijks Myofacia massage

Module 12: Revive Ritual

In deze laatste week duiken we nog even wat dieper in op je darmgezondheid en leer je het belang van pre en probiotica. Je ontvangt recepten om zelf gefermenteerde voeding te maken en je gaat werken aan een plan om deze nieuwe rituelen vast te houden.

  1. Introductie
  2. Pre en probiotica
  3. Hoe maak je zelf gefermenteerde voeding
  4. Hoe kan de behandeling in een kliniek van meerwaarde zijn
  5. Hoe ga je deze nieuwe rituelen voort blijven zetten (creeer een vaste plek)
  6. Dagelijks Myofacia massage

Closing Ritual

Live Zoommeeting (3de maand)

4 Juli 19:30 uur

Bonusmateriaal

Deep dive ritual skin

  1. Video uitleg actieve ingredienten en hulpstoffen
  2. Video waarom de inci lijst eigenlijk niets zegt
  3. Video vitamine A
  4. Video vitamines B
  5. Video vitamine C
  6. Video vitamine E
  7. Video AHA/BHA
  8. Video ceramiden en peptiden
  9. Video kojic acid
  10. Video zoethoutwortelextract

90 daagse cursus

De eerste pilot € 149
Daarna € 299

Ja, ik doe mee!